SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trosa-Vagnhärad SK

Om Trosa Vagnhärad SK

 

Välkommen till Trosa-Vagnhärad SK

Trosa Vagnhärad SK är en lokalt förankrad förening i Trosa och Vagnhärad för idrotterna fotboll, friidrott och basket och är den största idrottsföreningen i Trosa kommun.

 

Trosa-Vagnhärad SK är en relativt ung förening som bildades 2013 genom en sammanslagning av Trosa IF och Vagnhärad SK. De båda föreningarna bedrev var för sig  verksamhet sedan början av 1920-talet med idrotterna fotboll, ishockey och friidrott i Trosa IF och fotboll, skidor och basket i Vagnhärad SK. 

 

Fotboll är idag den största idrotten i föreningen men den sedan 2023 återupplivade basketen växer stort. Fotboll bedrivs på Häradsvallen i Vagnhärad och på Skärlagsvallen i Trosa där de flesta ungdomslag håller till där även det nu vilande damlaget spelade. Friidrotten har sin hemvist på Tomtaklintarenan i Trosa sommartid och basketen håller till i den nya Multumhallen.

Vi har idag mer än 500 aktiva ungdomar och ungefär lika många föräldrar och andra vuxna som på olika sätt är engagerade i verksamheten. Den stora barn- och ungdomsverksamheten bedrivs helt på ideell basis, oftast av föräldrar som med tiden brukar utvecklas till tränare och/eller ledare.

 

Vi har ett stort stöd från övriga föräldrar som ställer upp i många olika sammanhang, dels för att vi ska kunna genomföra de idrottsliga arrangemangen och dels via olika arbets- och försäljningsinsatser så att vi kan få ihop pengar till föreningens verksamhet. Utan ledarnas och föräldrarnas insatser skulle ingenting fungera. Med deras hjälp kan vi erbjuda en fin och meningsfull fritidsaktivitet till våra barn och ungdomar.

I menyerna här ovanför hittar du information om vår förening.